Szeresd a magyart, és ne faragd le" - szóla, "erejét, formáját, durva kérgét róla:
Mert mi haszna simább, ha jól megfaragják? Nehezebb eltörni a faragatlan fát

(Arany János)

Köszöntő

Rólunk
 • A Fejér Baranta
 • Edzések rendje
 • A Barantáról
 • Fokozatok
 • Barantás oldalak
 • Esemény naptár
 • Kedvenc oldalaink
 • Közhasznúság
 • Fotó album

  Rovás
 • A rovás alapjai
 • A rovás ABC-nk
 • Rovás gyakorlatok
 • Ligatúrák
 • Rovólap
 • F Ó R U M

  Privát üzenetek

  Költemények
  Kurultaj építőtábor

  Magdi ,2008-06-11 15:57:38

  Látványos eredmények a kurultaj első előkészítő építőtáborán


  A két nap alatt mintegy 100 ember segítő keze nyomán látványos változások történtek a Kurultaj helyszínén. Megtartottuk a csapatvezetői egyeztetést, pontosítottuk a feladatokat, és a Falcon TV felvételeket készített rövid reklámfilm céljára. Mindemellett fontos tudni, hogy nem készült el az összes betervezett munka, így várunk minden érdeklődőt, segíteni szándékozót, támogatót szeretettel a következő építőtáborra is július 6-án.  Látványos eredmények a kurultaj első előkészítő építőtáborán

  A másfél nap alatt 100 embersegítő keze nyomán látványos változások történtek a kurultaj helyszínén. Megtartottuk a csapatavezetői egyeztetést, pontosítottuk a feladatokat, és a Falcon Film, a KTV felvételeket készített rövid reklám film céljára. Mindemellett fontos tudni, hogy nem készült el az összes betervezett munka, így várunk minden érdeklődőt, segíteni szándékozót, támogatót szeretettel a következő építőtáborra is: július 6.-án.
  Látványos eredményeket értek el a kurultaj előkészítő építőtábor résztvevői. A két nap során derékig érő gaztól tisztítottuk meg a parkoló területét és a 10 hektáros legelő nagy részét.

  Megtisztítottuk a nagy istállót és környezetét is, a mintegy 60 cm mély ganét elhordó gépek kora reggeltől késő délutánig ingáztak. Elhordtuk a törmeléket, szemetet az istálló környezetéből, és megkezdődött a karámok kijavítása. Kimeszeltük az istálló épületét, és lóállásokat alakítottunk ki benne. Kitisztítottuk az istálló kútját, és lecsiszoltuk, lefestettük az itatóvályúkat.

  Az építőtábor péntek este kezdődött terepbejárással, megbeszéléssel. A munka dandárját szombat reggeltől napnyugtáig végeztük, ezen a napon körülbelül 80 fő dolgozott együtt a kurultaj területén. A másfél nap alatt összesen 100 ember segített a munkálatokban, 10 Baranta csapat képviseltette magát, sok résztvevő családostul érkezett. Az étkeztetésbe önszerveződő alapon több csapat is beszállt, 4-5 bográcsban főtt a munkások számára a vacsora.

  Szombaton 13 órakor a szervezésben is résztvevők megszakították a munkát, és a média képviselőivel, mintegy 40 csapat képviselőivel, a megbeszélésre érkezett támogatókkal és szervezőkkel megtartották a csapatvezetői egyeztetést, bejárták a terepet, pontosították a feladatokat. Bíró András Zsolt ismertette a kazakisztáni magyarok utazásának előkészületeit. A délután folyamán a Falcon Film felvételeket készített egy rövid beköszöntő képsorozat (reklám spot) elkészítéséhez az építőtáborról, valamint néhány harci jelenetről: vasas, botos, szablyás küzdelmekről, ostor bemutatóról. Vasárnap a Kecskemét TV /KTV/ készített beharangozó rövidfilmet a rendezvényről.

  A látványos eredmények mellett fontos tudni, hogy nem készültünk el az összes betervezett munkával: a kaszálás egy része, a karámok kijavítása, a lóállások befejezése, az itatóvályúk elhelyezése, a kút ismételt tisztítása, az istálló mögötti terület kitakarítása hátramaradt. Nem került sor próba csatajelenetre, ?időmérő? felvonulásra, a történelmi élőkép lovas és gyalogos mozgásainak gyakorlására. Erre a következő alkalommal kerül sor. Június 8.-án vasárnap 10.00-tól az Aranyos Szegeletben /Tahitótfalu-Kisoroszi/ folytatódik a kurultaj beharangozó reklámfilm forgatása mintegy 80 gyalogossal és kb. egy tucat lovassal.

  A következő nagy építőtábor július 6-án lesz, amikor ismét szükség lesz mindenkire! A terület előkészítési munkálatainak összefogását, a kisebb ?építőtáborok? megszervezését, folyamatos kaszálását a Hetény Vezér Baranta-közöség vállalta,

  (Molnár Pál 06-70-387-48-41)

  ,ők a nyár folyamán többször szerveznek majd karbantartási munkákat.

  A Baranta csapatok mellett szeretettel várunk minden segítő kezet, ötletet, anyagot.

  Köszönjük a részvevők munkáját, köszönjük Kunszentmiklós, a képviselőtestületi tagok, és a támogatók segítségét!

  Kemény Mátyás
  Varga Attila
  Móricz Ferenc
  Szabados Péter
  Szabados Lenke
  Szabados Tamás
  Szabados Csaba
  Hajkó György
  Hajkó Norbert
  Hajkó Attila
  Gátay Zoltán
  Bognár István
  Hajdu Csengele
  Hajdu Zita
  Benis Miklós
  Jahnov Janka
  Vukics Ferkó
  Juhász Tamás
  Ilonczai Éna
  Bányai Ferenc
  Döme Mónika
  Sárközy Ádám
  Mátyás Viola
  Huszka Zsolt
  Huszka Tünde
  Huszka Kökény
  Novák Zsolt
  Szabó Erika
  Kolozsvári László
  Koska György
  Tóth Bence
  Szemur Huba
  Kreizinger Árpád
  Marosvári Imre
  Tóth Rudolf
  Nagy Réka
  Kis Krisztina
  Hamvas Gábor
  Mester József
  Mester Andrea
  Mester Ádám
  Mester Boglárka
  Mester Janka
  Dékány Tamás
  Kistamás Zsolt
  Géringer Péter
  Kemény Mátyás
  Móricz Ferenc
  Tóth Gábor
  Harmath Dániel
  Németh Csaba
  Pator Róbert
  Iván Árpád
  Nagy Péter
  Szokol Károly
  Csötönyi László
  Moldován István
  Németh Andrea
  Szimeiszter Dorottya
  Szőts Béla
  Kun Boglárka
  Simon László
  Hont Attila
  Hont Zsuszsa
  Hont Attila
  Hont Csaba
  Szentpétery Farkas István
  Szentpétery István
  Szentpétery Csaba Kadosa
  Tóth Rozália
  Tóth Benedek
  Tóth Ferenc
  Tóthné Bogdányi Franciska
  Semsei Attila
  Semsei Angelika
  Semsei Tas
  Sipos György
  Sipos Zselyke
  Sipos-Nahoczki Aniko
  Illés Tibor
  Szemes Péter
  Vámori Ákos
  Gagna Csaba
  Kovács István Tamás
  Varga Béla
  Szilaj István
  Kovács Sándor
  Róka Margit
  Kiss Zsuzsanna
  Pusztai Tamás
  Gombai Miklós
  Lupácz Zoltán
  Molnár Pál
  Cseh Miklós
  Kéretik a következő kérésünket továbbítani annak, aki él és mozog:
  Aki a kurultájig tud jönni maga, vagy többedmaga egy vagy több napra
  munkatevékenység végett Fösztörpusztára bösztörögni, az küldjön egy
  emilt legyenszíves a hetenyvezer@freemail.hu címemre a következő
  adatokkal:

  név, életkor, származási hely, időpont (mettől meddig), szakértelem,
  magával hozandó szerszám
  Hetényvezér Végrehajtó Bizottság
  Előkészületi munkaterv
  Kurultaj 2008 Bösztörpuszta
  (június 2-i állapot)
  Az egyes munkákat egy időben, koncentráltan fogjuk elvégezni (tehát nem szétszéledve az egész területen), ezt már a telefonos, e-mail-es egyeztetéskor tisztázzuk. Főleg hétvége jöhet szóba. A munka idején kéretik mindenki hasznosan részt venni, nem összevissza, saját elképzelések után. Ha nem tudunk mit csinálni, jelenkezzünk a megfelelő személyeknél. Feltehetően az utolsó két hétben rohammunka lesz. Ha lehet, koncentráljuk szabadságainkat és szabad kapacitásainkat is erre az időszakra.
  Az istálló és karámok ügyében Gazdik Róbert kunadacsi lovasgazda lesz a segítségünk, tőle kérünk villástrakort is. Az ő javaslatait (is) folyamatosan beépítjük. Ebbe üzemanyag kell (ha hoztok egy kanna dízelt, nagyon jót teszitek). Mindenfajta eszköz, anyag jól jöhet, ami nincs a felsorolásban, ezért kéretik elhozni, ami befér.
  Kéretik felsorolni a várható résztvevőktől az ide való szakértelem. Így: Hetény Vezér Baranta ? villanyszerelő (Molnár Róbert), vízvezetékszerelő (Szepesi Elek), ács (Lupócz Zoltán), festő (Szűcs László), autószerelő (Gombai Miklós, Kovács Sándor). Az elérhetőségekkel, természetesen.
  vendégház és környéke (tulaj: Rendészeti Védegylet)


  - koncerthelyszín: (a vendégházhoz tartozik)

  széna kaszálása, felboglyázása a karámok ill. istálló közelében, díszgémeskút ??, rossz cigánykocsi ???, birkahodály (nem használták annak) alkalmas lehet a koncertek technikai épületének, esetleg náddal be kéne borítani, színpad elhelyezése hol?, áramkérdés.

  Kaszálás után alkalmassá kell tenni arra, hogy a közönség igénybe vehesse (fűnyírótraktor).
  anyagok, eszközök: kasza, vasvilla, gereblye, utánfutó, nádszövet, ?
  Gondnokkal egyeztetni (cigánykocsi, gémeskút, hodály..).
  ligetes a vendégház mögött ? Nemzeti Park (itt lovak lesznek kikötve):
  - kerítés javítás, pótlás a felső végen, a vendégház mellett demarkációs vonal, világítás a ház mögött?
  anyagok, eszközök: kerítésdeszka, szög (100, 150), kalapács, fúrógép (akkus, hosszabbítók), f.szárak, szalagok a vendégház elkerítéséhez ?
  vip-parkoló
  - elkerítése a ligetestől, vasak, szemét elhordása, világítás?
  istálló ? Nemzeti Park


  kút: tisztítás, fertőtlenítés (tűzoltóság), gém javítása, aknába szivattyú telepítés, csap szerelés, slag (patamosáshoz, lómosáshoz), itató javítás, festés, lókikőtő az itató teljes hosszában (kerítéslécek használhatók a karámjavításhoz), világítás a kút körül,  Két szivattyú felajánlás van, szerelést Szepesi Elek végzi (Hetényvezér).  istálló: világítás szerelése, állások kialakítása, deszkázása, talaj: maradék trágya kihordása, aljnak faforgács-fűrészpor (nagy mennyiségű), betonszélek fertőtlenítése (meszelés?),  anyagok, eszközük: bádogvödör, szivattyú, szerelékek (csapok, stb.), vízszereléshez fogók, egyéb, slagok (3-4 m és 15-20 m), kikőtőhöz akácoszlopok ill. rudak, karikák, kapupántcsavar, szög (50-100), flex, kültéri világítótest, vezeték, festék itatóhoz, ecsetek, drótkefe, állásokhoz kapupántcsavar, akácdeszkák, karikák, szalma vagy faforgács, fűrészpor, mész ill. fertőtlenítőszer, permetezőgép, szalmaszállításhoz villástraktor, vasvillák, lapátok, villanyvezeték, izzók, kötél, karabínerek  Kérdés: a karámok mögötti szalma jó-e?  Javaslat: a mozgatható eszközökre rá kell írni, hogy kurultaj 2008, és a lovasok is írják rá a saját eszközeikre a nevüket, a későbbi kavarodás elkerülése végett (saját vödör, villa, vezetőszár, stb.)  karámok: kapuk (kötél, vagy sorompó), kerítés pótlás, javítás, világítótestek állítása,

  Karám- és kerítésépítést Lupócz Zoli irányítja (Hetényvezér).