Szeresd a magyart, és ne faragd le" - szóla, "erejét, formáját, durva kérgét róla:
Mert mi haszna simább, ha jól megfaragják? Nehezebb eltörni a faragatlan fát

(Arany János)

Köszöntő

Rólunk
 • A Fejér Baranta
 • Edzések rendje
 • A Barantáról
 • Fokozatok
 • Barantás oldalak
 • Esemény naptár
 • Kedvenc oldalaink
 • Közhasznúság
 • Fotó album

  Rovás
 • A rovás alapjai
 • A rovás ABC-nk
 • Rovás gyakorlatok
 • Ligatúrák
 • Rovólap
 • F Ó R U M

  Privát üzenetek

  Költemények
  FÉNYLÁNC MAGYARORSZÁGÉRT 2009

  Magdi ,2009-12-15 20:03:53

  Tüzek előtt ? tüzek után


  A legenda szerint a nándorfehérvári csata előtt a török hatalmas máglyát épített, hogy megrettentse a bekerített védőket? A maroknyi magyar védő válaszképpen sok apró mécsest gyújtott a vár fokán.
  Ez a háború még ma is tart, az újra fellángoló birodalmak tűzvésze még nem tudta legyőzni nemzetünket, mert mindig volt, aki mécseseket gyújtson! Te sem adhatod fel! Ne félj a nagy tűztől, hanem gyújts meg a te mécsesed!

  A tatárjárás után egy szerzetes látomásában az erdő mélyén lapuló lángocskák elindultak egymás felé, végül hatalmas fénnyalábbá egyesültek. Boldog Özséb hitt a látomásban, összegyűjtötte a bujdosó remetéket, az összeadódó tudás és hit fellobbantotta az akkori világ legfényesebb fáklyáját: a magyar Pálos Rendet.
  Most rajtad a sor! Országod romokban, családod rabszolgasorban, uraid hazaárulók, te pedig más életét éled. Nincs veszíteni valód. Gyújts tüzet kívül és belül, légy része a Fényláncnak, add hírül Istennek és embertársaidnak: te még élsz!
  Őseink keze, amely Nándorfehérvárnál a mécseket tartotta rég elporladt.
  A csillagokból figyelnek most reménykedve. Rakjunk annyi tüzet a hegyek ormán, hogy a mécsek az égre rajzolhassák az emberi lét utolsó mentsvárát: a Kárpát-medencét!
  Fénylánc Magyarországért
  Karácsony a fény újjászületésének ideje bennünk és a természetben. Közös ünnepre hívunk benneteket. December 21.-én (hétfőn) 17 órakor a Szent Mihály-hegyen (Börzsöny) kigyullad egy máglya, amelynek fénye - ha te is akarod - messzire elvilágít majd az éjszakában...
  A szomszédos hegycsúcsokon barátaink várják a fényt, hogy meggyújtsák saját tüzeiket. Az ő tüzeikre is választüzek gyúlnak szerteszét, a közös ima és a Fénylánc végigfolyik a hegyeken, hogy közelebb hozza egymáshoz az embereket, hogy az esőcseppek végre indulhassanak a tenger felé?
  Akikhez idén még nem ér el a Fénylánc, 18 órakor együtt gyújtsák meg tüzeiket. Ha bármi okból nem tudsz a Fényláncban részt venni, tégy egy égő gyertyát az ablakodba és mondj el ekkor egy imát értünk is.
  Segíts, hogy minél több fény áradhasson elsötétült világunkba!
   Kutasd fel a környékeden azt a hegycsúcsot, azt a halmot, ahonnan a legtöbb szomszédos hegyorom látszik, amely megszólít téged, legyen ez a te Szenthelyed!
   Keresd meg az embereket környezetedben, akik hozzád hasonlóan szomjúhozzák a fényt, együtt gyújtsátok meg tüzeteket, legyenek ők a te Testvéreid!
   Találj rá a szomszédos hegyormokat őrző közösségekre, kapcsolódjatok össze,
  hisz együtt alkotjátok a Fénylánc lelkét, legyenek ők a te Nemzeted!
   Ne hagyd, hogy meggátoljanak abban, hogy szeresd a világot, szeresd a népedet, és örömmel legyél a tieid között!
  *

   Vigyetek száraz tűzifát, közösen rakjátok meg, és együtt gyújtsátok meg tüzeteket!
  *

   Készülj énekekkel, alkalomhoz illő rövid verssel, bármivel, amivel hozzájárulhatsz a közösségi együttléthez!
  *
  Szeresd Földanyánkat, becsüld társaidat, óvd az élő tájat, és ne hagyj szemetet magad után!
  *
  Este, ha kigyulladnak a csillagok az Égen és a Földön gondolj arra: nem vagy egyedül!
  Ha kapcsolódni akarsz a Fénylánchoz, add tovább üzenetünket, és keress meg bennünket: www.magtar.hu, http://fenylanc.uw.hu/2009/
  levelező lista: fenylanc2009@googlegroups.com